Добре дошли

Казвам се Илия и на този сайт ще споделям теми, които ме интересуват и са част от работата или хобитата ми.

върнете се в началото

За да видите всички ресурси на сайта моля влезте с акаунта си

Повечето публикации на сайта ми са свързани с широко приложими теми, но някои са насочени към много тясна област, която е интересна са малък кръг от хора.

вход

Access Downloads

Lorem ipsum dolor sit amet, his ea mollis fabellas principes. Quo mazim facilis tincidunt ut, utinam saperet facilisi an vim.

Start Using Our Products

За връзка с мен

Имате предложение или се интересувате от конкретна тема, която искате да видите на сайта - може да ми пишете.

info@sevenphotography.eu

| | |

Thanks for staying tuned!

Lorem ipsum dolor sit amet, his ea mollis fabellas principes. Quo mazim facilis tincidunt ut, utinam saperet facilisi an vim.

Join Us Today!

Синхронизиране на Google контакти с iOS – iPhone и iPad

За малка стартираща компания трябваше да предложа ценово достъпно решение за електронна поща и адресна книга, което да работи със собствен домейн и да е базирано на облачна платформа. Избора, който трябваше да направя беше между Microsoft Exchange Online и Google G Suite. И двата продукта са много сходни като характеристики и цена, но ако изберем план на Microsoft включващ и офис пакет, тяхната цена е около два пъти по-висока от тази на Google.

Ето и сравнение на пакетите:
– Microsoft Exchange Online – $4/месец на потребител, 50GB пощенска кутия, не включва офис пакет. При добяване на офис пакет цената става $12.50/месец на потребител и включва още 1 TB място за съхранение в OneDrive.
– Google G Suite – $5/месец на потребител, 30GB пощенска кутия, включва Google Documents, Spreadsheets и Presentations, базов офис пакет.

Microsoft Office е по мое мнение най-функционалният офис пакет, предлагащ най-много възможности. За ценово ориентирана стартираща компания обаче избрах предложението на Google. Всичко е добре интегрирано в мобилни устройства (умни телефони и таблети) работещи с ОС Android, но от тяхна страна ми беше поставен въпроса:

„Как ще се синхронизират контактите (и пощата) на служителите работещи с Apple устройства?“

За пощенските кутии Google предлагат приложение за iOS със същата функционалност като това за Android, а също и вграденото в iOS приложение Mail работи отлично с Gmail пощенски кутии. Решението за синхронизацията на контактите ще Ви покажа в следващите редове.

iOS на Apple има възможност да показва в адресната книга на iPhone и iPad контакти от различни сървъри – iCloud, Gmail, Microsoft Exchange, но когато искате да добавите нов контакт директно от устройството, той ще бъде записан САМО в един от облачните сървъри /зададен по подразбиране/. За да имат служителите винаги всичките си контакти, на всичките си устройства, независимо дали работят с ОС Android или iOS, както и когато работят с пощата си през браузъра на компютър, ще използват винаги САМО адресната книга на Google.

В пет лесни стъпки ще покажа как да настроите iOS устройство (iPhone, iPad) да работи САМО с Google контакти:

1. Последователно избираме Settings и след това Mail, Contacts, Calendars

Step 1

2. Избираме Add account и натискаме върху логото на Google

Step 2

3. Въвеждаме e-mail адреса и паролата за Google акаунта

Step 3

4. Избираме какво искаме да се синхронизира – в случая са избрани САМО контактите, но ако ще използвате вграденото в iOS приложение Mail за да работите с писмата и няма да използвате Gmail приложението, трябва да включите и Mail. Същото важи и ако ще използвате Google Calendar. След като включите каквото Ви е необходимо натискате Save в горният десен ъгъл. Обърнете внимание и на дясната страна на изображението – в следващата стъпка ще покажа какво трябва да се направи за да се записват новите контакти, които се добавят директно от устройството в Google акаунта.

Step 4

5. Опцията Default account „казва“ на iOS устройството къде да записва новите контакти. Натискаме върху нея и избираме Gmail вместо както е по подразбиране iCloud. По този начин контактите да речем в Android телефона и iPad таблета Ви ще бъдат винаги едни и същи. Също ако решите да смените Android телефона си с iPhone или обратното всичките Ви контакти ще се прехвърлят на новото устройство автоматично.

Step 5